Könyvtàr

Gyömrő Városi Könyvtár
Címe: 2230 Gyömrő, Táncsics M. u. 43.
Telefonszáma: +36 29 331 174
Honlap: www.gyomroikonyvtar.eoldal.hu
E-mail címe: gyomro-konyvtar@freemail.hu
Kérjük önöket, hogy hosszabbításra a gyomro.konyvtar@gmail.com e-mail címet használják.
Nyitva tartási idő:
H: zárva, K: 9.00-18.00, SZE: 9.00-17.00, CS: 9.00-17.00,
P: 9.00-17.00, SZO: 9.00-12.00.
Gyűjteményünket minden magyar ill. külföldi állampolgár helyben használhatja és az általános tájékoztatás keretében felvilágosítást kérhet a könyvtár szolgáltatásairól. Ezen alapszolgáltatások ingyenesek. Ezeken kívüli szolgáltatásaink a könyvtárba történő beiratkozással vagy térítéssel vehetők igénybe. A beiratkozás a kölcsönző pultnál történik. A beiratkozáshoz szükséges egy személyi igazolvány, lakcímkártya, illetve a kedvezményt igazoló dokumentum (pl. diákigazolvány), és 14 éven aluli gyerekek esetében szülői kezességvállalás, jótállás.
Beiratkozási díjak (365 napra szól):
Felnőtt: 1000 Ft
Kedvezményes: 500 Ft
50%-os kedvezményben részesülnek érvényes diákigazolvánnyal rendelkező 16 éven felüli tanulók, nappalis főiskolai, egyetemi hallgatók, 70 év alatti nyugdíjasok, jövedelempótló támogatásban részesülők, GYED-en, GYES-en lévő kismamák.
Mentesek a beiratkozási díj alól: 70 éven felüliek, 16 éven aluliak, nagycsaládosok (nagycsaládosnak az számít, ahol három vagy ennél több kiskorú gyermek van) könyvtári, levéltári, múzeumi dolgozók, 67%-os vagy súlyosabban rokkant hallás- és látássérültek, mozgáskorlátozottak, regisztrált munkanélküliek, igazolás bemutatása mellett.
Pártolói tagdíjat tetszés szerinti összegben köszönettel elfogadunk.
Kölcsönzési rend:
Olvasóink a beiratkozás után 8 db könyvet kölcsönözhetnek, melyek kölcsönzési ideje: 3 hét. Ez időn túl lehetőség van egyszeri (indokolt esetben) kétszeri hosszabbításra, melyet személyesen, e-mailben (gyomro.konyvtar@gmail.com) vagy telefonon is elfogadunk. A lejárati időn túl visszahozott könyvek után késedelmi díjat számolunk fel, melynek mértéke 50 Ft, amely a késés arányában növekszik!
Folyóiratok kölcsönzésével kapcsolatos szabályok:
Egyidejűleg legfeljebb 3 db folyóirat kölcsönözhető. A kölcsönzési idő 1 hét, melyet hosszabbítani nem tudunk. A határidő lejárta után visszahozott folyóiratokra késedelmi díjat számolunk fel.
Késedelmi díj: 50 Ft / nap / darab
A könyvtár helytörténeti gyűjteménye Gyömrő életével, lakóival, a várossal kapcsolatos hasznos információkkal, adatokkal áll az érdeklődők rendelkezésére!
Hangtár:
A zenei CD, videókazetták, magnókazetták és hangoskönyvek kölcsönzése 16 év felett lehetséges, érvényes olvasójeggyel. Kölcsönzésük 3 munkanapra szól, 3 db kölcsönözhető, nem hosszabbítható, kivéve a hangoskönyvek, melyek 3 hétre kölcsönözhetők.
Kölcsönzési díja: 100 Ft / dokumentum.
Késedelmi díj: 50 Ft / nap / darab
A DVD kölcsönzése 18 év felett lehetséges, érvényes olvasójeggyel. Kölcsönzésük 3 munkanapra szól, 3 db kölcsönözhető és nem hosszabbítható.
Kölcsönzési díja: 200 Ft / dokumentum.
Késedelmi díj: 100 Ft / nap / darab
Ha a gyűjteményünkben nem található meg az Ön által keresett dokumentum, lehetőség van könyvtárközi kölcsönzésre is (ODR hálózaton keresztül), de ez minden esetben térítéses szolgáltatásnak számít! Díja az egyszeri postaköltség összege, mely a könyv súlyához mérten változik.
Könyvtárunkban minden 15. életévét betöltött személy számára hozzáférhető az Internet használat. Feltétel, hogy érvényes olvasójeggyel rendelkezzen. Beiratkozással nem rendelkezők internet használata díjköteles, melynek összege 200 Ft / óra.
Fénymásolás, nyomtatás (fekete-fehér):
szöveg: 20.-/ A4 oldal; 40.-/ A3 oldal
kép: 60.-/ A4 oldal; 120.-/ A3 oldal
Ha bármilyen kérdése van forduljon segítőkész könyvtárosainkhoz.
Kis-Szótér Andrea könyvtárvezető
Henke Judit gyermekkönyvtáros
Kispálné Miklósi Vanda tájékoztató könyvtáros
Internetes katalógus:
http://www.sziren.com/index_sziren.htm, online katalógus almenü, ki kell választani az adott könyvtár keres-nél a Gyömrő: Városi Könyvtár-at.
A Könyvtár szeretettel várja az olvasni vágyókat és érdeklődőket!

…Mert Gyömrő fontos nekünk…